Konferensvår igen

I vår har jag varit i Berlin och i Oslo på konferenser. Det jag tog med mig från båda konferenserna är det ökade intresset för psykosociala frågor och den oro som finns över svensk förlossningsvård. I en nyligen genomförd studie visar det sig att ungefär var tredje barnmorska i Sverige har varit med om någon situation som fått dem att överväga att sluta sitt yrke. Mellan 15-40% av barnmorskorna visade tecken på utbrändhet. Vårens barnmorskeuppror är också talande. Det går inte ens att erbjuda basvård till födande kvinnor vid vissa sjukhus. Nu måste kraven också komma från blivande och nyblivna föräldrar så att vi får stopp på den politik som förs och inte ger barnmorskor möjlighet att utföra sitt arbete och inte ger födande kvinnor och deras familjer en trygg vård!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *